• København satser på rige, homoseksuelle turister

  Information (15.7.2008): Wonderfuld Copenhagen, Tivoli og SAS forsøger målrettet at ‘brande’ København som en attraktiv destination for homoseksuelle. Tivoli satser på de homoseksuelle med arrangementet Tivoli Goes Gay, og SAS sætter ekstra fly ind for at flyve de homoseksuelle deltagere i Outgames 2009 til København.

  Hos Københavns turismeorganisation, Wonderful Copenhagen, er kommunikationschef Peter Rømer Hansen overbevist om, at det er en god strategi at satse på rige, homoseksuelle turister. »De homoseksuelle er et spændende segment for os, fordi de har et højt forbrug og rejser meget. Og så er de trend-sættende, hvilket er en gevinst for resten af vores branding af København,« siger han.

  Men aktivister sætter spørgsmålstegn ved, om satsningen på købestærke homo’er reelt er til de homoseksuelles fordel. Lotte Knold, feministisk aktivist og en af arrangørerne bag DIY Queerfestival, som beklager, at det tilsyneladende kun er de rige homoseksuelle, virksomhederne finder interessante. »Problemet ved Tivolis og SAS’s initiativer er, at man kun forsøger at tiltrække en bestemt slags homoer – dem med penge. Det giver ikke større accept i samfundet, at man kun bliver accepteret, hvis man tjener penge, lever i registreret parforhold og er en god forbruger,« siger hun til Information.

  Kilder:

  Published on juli 16, 2008 · Filed under: Indland, nyheder; Tagged as: , , , , ,
  No Comments

Comments are closed.