• Dårlig økonomi truer homo-OL

  Nyhedsavisen (9.4.2008): World Outgames har svært ved at skaffe sponsorer og kan ende som en alvorlig ørefigen for skatteyderne, og ledelsen må skære ned. Der mangler 35 mill. kr. World Outgames i 2006 i Montreal endte med konkurs efter et underskud på 30 mill. kr.

  Her til foråret har World Outgames skaffet sig følgende sponsorer:

  • Tuborgfondet støtter med 1,8 milk. kr.
  • SAS støtter med flybilletter for 500.000 kr.
  • Andre sponsorer støtter med godt 2 mill. kr.

  Nyhedsavisen (13.4.2008): Københavnske kulturpolitikere besluttede med åbne øjne at poste 23 mill. kr. i World Outgames, selv om det stod klart at arrangementet i Montreal endte med et underskud på 30 mill. kr. Et forhold, som det konservative medlem af Borgerrepræsentationen, Peter Schlüter, kritiserer.

  Under en tur til World Outgames i Montreal i 2006 fik kulturborgmester Martin Geertsen (V) resten af kulturudvalget ved selvsyn blik for stævnets manglende potentiale og professionalisme. I en nærmest mennesketom canadisk sportshal kunne man opleve daværende kulturborgmester Martin Geertsen (V) hoppe i spilletrøje og shorts for at hjælpe et dansk håndboldhold i undertal.

  Politikerne tøver dog ikke med fortsat at støtte World Outgames. For socialdemokraten Morten Westergaard er der tale om værdipolitik: »Vi ønsker at støtte et arrangement, der virker mangfoldigt. Der skal være plads til mennesker med alle typer observans, og World Outgames kan være med til at udvide danskernes horisont, som er blevet mindre og mindre de senere år,« argumenterer Morten Westergaard.

  Venstres Leslie Arentoft er mere pragmatisk. Han bemærker at homoseksuelle ofte trækker i spenderbukserne, når de leger turister. Derfor forventer han også en pæn indtjening til de københavnske butikker, restauranter og hoteller. Men ligesom sin socialdemokratiske kollega glæder han sig først og fremmest til et par livlige uger i juli og august 2009:

  »Jeg håber, at københavnerne får nogle fornøjelige dage. Da vi besøgte de første Outgames-lege i Montreal, så vi en fantastisk livsglæde på alle tider af døgnet. Homoseksuelle forstår virkelig at feste igennem. Som tilskuer er det til gengæld begrænset, hvad man får ud af idrætsstævnerne,« erfarer han.

  Leslie Arentoft bemærker, at opbakningen til stævnet også skyldes, at København vil bevise at de er i stand til at arrangere store store stævner. Det har betydning, hvis København skal have værtskabet for for eksempel OL.

  Læs også:

  No Comments

Comments are closed.