• Nepotisme og pengerod i københavnsk homo-OL

  Nyhedsavisen (8.4.2008): World Outgames – et idrætsstævne for homoseksuelle – er ramt af en skandale. Direktør Uffe Elbæk brugte i november 2007 ca. 9000 kr af stævnets kasse på at tage til et privat bryllup i Dallas, Texas. World Outgames er næsten udelukkende finansieret af Københavns Kommune, der indtil videre har støttet projektet med 23 mill. kr.

  Nyhedsavisen (8.4.2008) : Uffe Elbæk mener selv, at brylluppet gav ham en unik mulighed for at mødes under uformelle former med potentielle pengedonorer. Lektor i forvaltningsret ved Aarhus Universitet Jørgen Albæk Jensen, mener at det kompliceret at vurdere, om Elbæk har overtrådt loven, da Outgames er oprettet som et anpartsselskab. Men hvis selskabet havde været offentligt, ville Uffe Elbæks posteringerne have været ulovlige.

  I Københavns Borgerrepræsentation ønsker Karin Storgaard (DF) og Bjarne Fey (SF) at sagens kulegraves.

  Nyhedsavisen (9.4.2008): Uffe Elbæk anklages også for nepotisme og lovbrud.

  • Uffe Elbæks søn arbejder som ansat i reklamebureauet Primetime Kommunikation, med at skaffe World Outgames og far omtale.
  • Uffe Elbæks efter eget udsagn »bedste, nærmeste og ældste ven«, Jørgen Smidstrup, udarbejder grafik til World Outgames. Jørgen Smidstrup fik 94.660 kroner fra World Outgames i 2007.

  Nyhedsavisen (10.4.2008): Kulturborgmester Pia Allerslev (V) har fuld tillid til Uffe Elbæk: »Jeg har stadig fuld tillid til Uffe Elbæk. Hverken det I har skrevet i avisen i går eller i dag får mig til at vakle. Hvis der skulle komme mere frem, må vi se på det,« siger kulturborgmester Pia Allerslev. Hos Sosicaldemokraterne har man samme holdning: »Jeg kan kun sige, at socialdemokraterne foreløbig er trygge ved ham som direktør,« sagde Simon Strange efter et møde i kulturudvalget, hvor sagen blev gennemgået.

  Nyhedsavisen (11.4.2008): De Konservative i Borgerrepræsentationen mener til gengæld at nepotisme og pengerod må få konsekvenser for ledelsen, der bør skiftes ud.

  »Når man ser på, hvor lidt de har opnået, så kan man spørge, hvad de over 20 ansatte får tiden til at gå med. Hvis vi ikke får rettet op, så ender det i en bragende fiasko – på linie med det seneste Outgames-arrangement i Canada, der endte med et underskud på 30 millioner,« siger Peter Schlüter.

  Læs også:

  • Chef for homo-OL skal stå skoleret, Nyhedsavisen, 9.4.2008


  Published on april 22, 2008 · Filed under: Indland, nyheder, presseklip; Tagged as: , , , , , ,
  No Comments

Comments are closed.