• Flerkoneri mere udbredt blandt muslimer end før antaget

  Der er måske flere tilfælde af flerkoneri i muslimske kredse i Danmark end det er kendt. Det antydes i  en ny rapport om muslimske kvinders liv i Danmark. Rapporten konkluderer også at muslimske studerende, der søger at frigøre sig fra religiøse krav, bliver mobbet af ortodokse muslimer.

  I en kommentar siger ligestillingsminister Karen Jespersen (V): »Det er overraskende, at den sociale kontrol af selv de stærke, målrettede og bevidste muslimske kvinder er så massiv. Der er f.eks. fortsat en bred accept af, at man skal være jomfru, indtil man bliver gift, og at man skal giftes med en muslimsk mand. Den sociale kontrol giver kvinden færre muligheder end hendes brødre eller de jævnaldrende drenge.«

  Kilder:

  • Flerkoneri mere udbredt end kendt, Ritzau 21.3.2009 (se JP, Berlingske)
  • Religiøs mobning af muslimske piger, JP, 21.3.2009
  • Muslimske kvinder kontrollerer hinanden, Ritzau / Berlingske, 21.3.2009
  Published on marts 22, 2009 · Filed under: Indland, presseklip; Tagged as: , , , , , , ,
  No Comments

Comments are closed.