• Hjælpeorganisationer må ikke samle penge ind på gaden

    Justitsminister Lene Espersen (Kons) vil standse bistandsorganisationers pengeindsamlinger på gaden. Ministeren mener, at organisationerne misforstår loven og omgår reglerne, og hun har derfor sendt et udkast til cirkulære i høring.

    Men et sådan forbud giver ikke mening, påpeger Pia Larsen (V) og Steen Gade (SF). Regeringen har nemlig selv forlangt, at organisationerne skal skaffe flere penge selv. Socialdemokraten Mette Gjerskov kalder justitsministerens forslag for »ren og skær hetz mod folkelige, danske organisationer«.

    Formanden for Århus Cityforening, Claus Bech, glæder sig ove, at der kommer klare regler. Foreningen har i to år kæmpet for at få indsamlerne ud af det offentlige rum. Århus Cityforenings »primære mål er at markedsføre Århus City som shopping- og oplevelsescentrum for befolkningen i hele Østjylland« (kilde).

    Således falder det i tråd med cityforeningens formål at en person bruger 1.200 kr på et par bukser, mens det er åbenbart ødelægger oplevelsen, hvis samme person bliver spurgt om at give 200 kr til en ulandsorganisation.

    Kilder:
    - Det er slut med at samle penge ind på gaden i Nyhedsavisen (16.4.2007)
    - V og K strides om gadeindsamling i Jyllands-Posten (16.4.2007)
    - S: Chikane at stoppe pengeindsamlinger, DR Nyheder (16.4.2007)

    Published on april 16, 2007 · Filed under: Indland, nyheder; Tagged as: , , , , , , ,
    No Comments

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.