• Norsk internetudbyder censurerer kunde

  Den norske organisation Human Rights Service (HRS) fik torsdag i forrige uge fjernet flere sager fra sin hjemmeside, skriver flere medier. Det var internetleverandøren Imbera, der af frygt for aktioner og sabotage mod deres servere, egenhændigt fjernede tre sager fra organisationens netsider. I følge HRS drejede det sig om to sider, der var illustreret med Kurt Westergaards karikatur af Muhammed med bombe i turbanen og en side, der var illustreret med svenskeren Lars Vilks akvarel ‘rondellhund’.

  »Driftsleverandøren overkørte redaktionen. De gik ind, redigerede vores sider og slettede karikaturene af Muhammed«, siger informationsansvarlig Hege Storhaug i Human Right Service.

  Og det har Imbera i følge Jon Bing, professor i retsinformatik ved Universitetet i Oslo, lov til. E-handelsloven giver nemlig serverleverandører pligt til at vurdere indholdet på sidene de styrer.

  Den norske abortmodstander og menneskerettighedsaktivist Ludvig Nessa oplevede i 2005, at firmaet Domeneshop uden varsel nedlagde hans webhotel med begrundelsen at han var uønsket fordi han kunne betegnes som religiøs ekstremist.

  Censuren af Human Rights Service afslører principielle problemer for norske medier. Flere dagblade og norsk TV2 har nemlig deres netsider på eksterne servere.

  Kilder:

  Published on februar 22, 2008 · Filed under: nyheder, Udland; Tagged as: , , , ,
  No Comments

Comments are closed.