• Norsk minister kritiserer kirken for homovold

    Vårt Land (13.9.2007): Den norske ligestillingsminister, Karita Bekkemellem Orheim, beskylder den Norske Kirke og andre trossamfund for diskriminering og for indirekte at være årsag til vold mod homofile: »Våre religiøse trossamfunn har fram til nå kunnet få gi uttrykk for holdninger om at det er akseptabelt å diskriminere mennesker på grunn av seksuell legning. Dette synes jeg er uakseptabelt, og jeg utfordrer disse miljøene til å vise nestekjærlighet og ha toleranse for våre lesbiske og homofile«.

    Ministerens angreb kommer efter en undersøgelse, der fandt frem til, at mange norske homoseksuelle er udsat for vold i nattelivet og samtidig med at den Norske Kirke diskuterer homoseksuelles ret til at arbejde i kirken.

    Published on september 14, 2007 · Filed under: nyheder, Udland; Tagged as: , , , ,
    No Comments

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.