• Menneskeretsdom truer kristendomsfaget

    Kristeligt Dagblad (29.8.2007): Norges regering er på vej til at ændre undervisningen i grundskolens kristendomsfag, efter at Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol i Strasbourg, som tidligere omtalt på Værdipolitik.dk, har afgjort, at faget favoriserer kristendommen på en sådan måde, at det krænker forældrenes religionsfrihed.

    Kirkeretsekspert Lisbet Christoffersen, som er forskningslektor ved Det Teologiske Fakultet på Københavns Universitet, påpeger at dommen er et markant brud med adskillige års praksis ved religionsretlige sager i Strasbourg. Sædvanligvis vægter dommerne den nationale selvbestemmelsesret i sådanne sager, men her har flertallet, anført af den franske retspræsident, tilsyneladende dømt ud fra et bestemt syn på kirke/stat-forhold og religionsundervisning, som svarer til det franske system.

    Published on august 31, 2007 · Filed under: Indland, presseklip; Tagged as: , , , ,
    No Comments

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.