• Ekstra-Bladet hænger praktiserende læge ud for abortmodstand

  Ekstra Bladet (10.7.2007) hænger en praktiserende læge i Københavnud for at følge sin samvittighed og nægte at henvise en patient til abort.

  Sagen kort i følge Ekstra Bladet
  ‘Ajse’, 20 år og muslim er blevet gravi, og er sammen med kæresten blevet enig om at få en abort. Hun får en konsultation hos sin praktiserende læge, der fortæller hende, at klinikken af principielle årsager er imod abort, og derfor ikke kan give Ajse en henvisning til abort på Hvidovre Hospital. Ajse blev vred og skyndte sig ud, men fik en seddel med kontaktoplysninger på en præventionsklinik.

  Ajse beskylder lægen for at lægen for at dømme hende. Ajse fortæller, at hun har en vigtig eksamen til august, hvor hun også skal ud at rejse, og at hun derfor gerne vil have foretaget ‘indgrebet’ hurtigst muligt.

  Reaktioner
  Sex og Samfund: Har bemærket en stigning i antallet af kvinder, der ikke kan få henvisning fra deres læge. Charlotte Wilken-Jensen kalder det en ‘moraliserende’ tendens blandt praktiserende læger:

  Vi kan ikke forst, at nogle praktiserende læger vil sætte sig imod en lovfæstet ret for borgerne. De piger, vi møder her op klinikken, føler sig moralsk fordømte, når deres læge har nægtet dem en henvisning.

  Anne Mette Dons, kontorchef og overlæge i Sundhedsstyrelsen:

  Læger har ret til at sige nej til at foretage aborten. De kan også sige nej til at give pigen en henvisning, men så skal de være i stand til at få pigen til en læge, der kan give en henvisning med det samme (…) Det er simpelthen ikke godt nok at give en seddel med en præventionskliniks adresse, telefonnummer og åbningstider.

  Læs også:

  • Læge nægter at henvise gravide til abort, Ekstra Bladet, 10.7.2007 (resumé af artiklen i papiravisen)
  • Fordømt af sin læge, leder i Ekstra Bladet, 10.7.2007
  • Svært for gynækologer at undgå aborter, Kristeligt Dagblad, 11.7.2007
  Published on juli 12, 2007 · Filed under: Indland; Tagged as: , , ,
  No Comments

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.