• Norsk ligestillingsombud: Sygeplejersker skal have ingeniørløn

    NRK Nyheter (27.3.2008): Harstad Kommune i Nord-Norge bryder ligestillingsloven, når ingeniører får højere løn end sygeplejersker. I en udtalelse har diskriminerings- og likestillingsombudet fastslået, at ligelønsprincippet skal gælde i forskellige erhverv.

    Som en del af afgørelsen har ombudet blandt andet sammenlignet uddannelse og kompetencer hos henholdsvis ingeniørerne og sygeplejerskerne.

    NRK Nyheter (27.3.2008): Den norske ligestillingsminister Anniken Huitfeldt, forsvarer ombudet. Til gengæld møder afgørelsen kritik hos Marianne Harg, der er formand Tekna, der blandet andet organiserer ingeniører: »Hvis dette var et prinsipp vi skulle følge, ville i hvertfall offentlig sektor ville bli tømt for alle som er markedsutsatt. Det betyr at kommunene ville få store problemer med å gi oss alle de nødvendige tjenestene vi trenger som vann og avløp, vurdering av fjellsprengning og veiutbygging, sier Harg.«

    ldo.no (18.11.2008): Harstad Kommune klagede senere over afgørelsen, og fik medhold i Ligestillings- og Diskrimineringsnævnet. Nævnet var enig med ombudet i, at sygeplejerskerne udførte arbejde af samme værdi som ingeniørerne. Til gengæld mente nævnet, at en kommune måtte kunne bruge løn som virkemiddel for at fastholde forskellige erhvervsgrupper.

    Published on november 19, 2008 · Filed under: nyheder, presseklip, Udland; Tagged as: , ,
    1 Comment

One Response to “Norsk ligestillingsombud: Sygeplejersker skal have ingeniørløn”

  1. [...] og Ligestillingsnævnet har i en lignende sag tidligere udtalt, at en arbejdsgiver kan give højere lønn til konkurrenceudsatte personalegrupper. Men i denne sag, fandt nævnet ikke at kommunen kunne redegøre sagligt for [...]

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.