• Jesus og Josefine er skrap kost for norske ateister

  Tv-julekalenderen »Jesus og Josefine«, der for tiden vises på NRK, er »grov kristen demagogi«, mener pressechefen for de norske ateisters trossamfund, Human-Etisk Samfund (HEF), Jens Brun-Pedersen.

  Jens Brun Pedersen reagerer på en episode, hvor hovedpersonen Josefine spørger sin lærer om hvordan verden ville have været uden kristendommen og får svaret: »Hvis kristendommen ikke havde eksisteret, så tror jeg vi havde vært fortabt. Det vil sige at det onde havde fået magten over os. Jesus Kristus er sandheden. Bare ved ham kan vi blive frelst«.

  - Her lægges det jo til grund at det havde været et helvede på jord uden kristendommen. Det er en etnocentrisk og religionschauvinistisk påstand. Dette er en vulgarisme som jeg troede forsvandt i 1800-tallet, siger pressechefen til HEFs netavis, fritanke.no.

  »Jesus og Josefine« er produceret af dansk TV2 som tv-julekalender i 2003. TV2 genudsender serien i år.

  Læs også:

  • «Helvetes-TV» opprører Human-etisk forbund, Vårt Land, 18.12.2009
  Published on december 19, 2009 · Filed under: presseklip, Udland; Tagged as: , , , ,
  No Comments

Comments are closed.