• Forskere: Ud med Gud

    Københavns Universitet var 29.-30. januar vært for konferencen Gudløs om religionskritik og religion i det offentlige rum. Initiativtagerne til konferencen var Malene Busk og Morten Warmind.

    Læs mere:
    Universitetsavisen, 18/2006, s. 10-11
    Kristeligt Dagblads leder
    Kristeligt Dagblad artikel om konferencens første dag.
    Kristeligt Dagblad artikel om konferencens anden dag.

    Uddrag fra artikel i Universitetsavisen:

    Nogle troende hævder endda at troen ikke kun spejler disse psykologiske eller moralske behov, men at netop deres religiøse forestillinger også er ‘sande’.

    Emnets teoretiske interesse har desuden en aktuel praktisk dimension på grund af de stadigt stærkere religiøse stemmer der høres i hele verden. Et af de mest højrøstede aktuelle eksempler er når den bibelske skabelsesberetning (under termen ‘intelligent design’) bruges til at anfægte ikke kun evolutionsteorien, men videnskabelig empirisk metode i det hele taget.

    Det er også begrundet med mytisk autoritet når religiøse ledere rejser stadig voldsommere krav om mere kønsapartheid, forfølgelse af homoseksuelle og mere mandlig kontrol over kvinders reproduktive evne, som bekendt med ødelæggende følger lige fra invaliderende personlig skam og social stigmatisering over ulighed for loven til aids, lemlæstelse og drab.

    Published on februar 1, 2007 · Filed under: Indland, nyheder; Tagged as: ,
    Kommentarer slået fra

Comments are closed.