• Ny kamp om kunstig befrugtning

    Dansk Folkeparti (DF) vil nu forsøge at indføre brugerbetaling for kunstig befrugtning af enlige og lesbiske, skriver Politiken. DF har derfor fremsat et lovforslag (L113, 2006-1).

    I 2006 ændrede (L151, 2005-1) Folketinget lov om kunstig befrugtning. I den forbindelse vedtog et flertal, at enlige kvinder og lesbiske kvinder i lesbisk parforhold skulle kunne modtage behandlingen i det offentlige sundhedsvæsen uden beregning. Venstre-folkenene Søren Pind, Peter Christensen og Jørgen Winther forsøgte af hindre dette.

    Birthe Skaarups (sundhedsordfører, DF) begrundelse for at ønske denne mulighed fjernet er at der er bedre ting at bruge pengene på. I følge bemærkningerne til lovforslaget (pkt. 6) vurderedes de offentlige ekstraudgifter til 1,2 mio. kr.

    Venstres familieordfører Inger Støjberg påpeger at rettigheder og pligter ikke følges ad i den nuværende lov: »For eksempel hvis et lesbisk par får et barn på det offentliges regning, men opgiver faren som ukendt, så skal kommunen betale børnebidraget. «

    SFs Kamal Qureshi kalder DFs forslag for diskrimination og truer med, at en lovændring vil blive indbragt for det nye Klagenævn for Ligebehandling.

    Kilde:
    Politiken, 11.2.2007.

    Læs også:
    Lov om kusntig befrugtning, gældende til og med 2006.
    Lov om kusntig befrugtning, gældende fra og med 2007.

    Published on februar 11, 2007 · Filed under: Folketinget, Indland, nyheder; Tagged as: , , , , ,
    Kommentarer slået fra

Comments are closed.